2 kippenbouten zout peper 1/2 tl paprikapoeder (mild) 1 gele paprika 1 rode paprika 1 grote ui 1 el olie 1 klein teentje knoflook 1/2 blik gepelde tomaten (à nettogewicht ± 4; 00 g) 1/2 el goulashkruiden 3 el yoghurt Kippenbouten verdelen in poten en rugstukken. Vel hier en daar inprikken. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Paprika’s wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. ½ gele en ½ rode paprika achterhouden voor garnering. Rest in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Kip bestrijken met ½ el olie. In schaal van 1½ liter ½ el olie verhitten (100%, ± ½ min.). Ui en paprika stukjes toevoegen en bakken (100%, 3 - 4 min.). Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kip erop leggen. Tomaten met sap erover schenken. Goulashkruiden erover strooien. In magnetron gaar laten worden (100%, 14 - 16 min.). Intussen 2 borden voorverwarmen. Rest van paprika’s in ruitvormige stukjes snijden. Op bord leggen. Kipschotel uit magnetron nemen. Paprikaruitjes gaar koken (100%, ± 2 min.). Over warme borden verdelen. Kip op borden rangschikken. Yoghurt door tomaten-uimengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. 2 el saus over kip scheppen. Rest van saus overdoen in sauskom. Lekker met rijst en kropsla. voedingswaarde : 400 kcal p.p.
Kip in paprika-tomatensaus uit de magnetron is een recept van De Virtuele Keuken