Kip in paprika-tomatensaus uit de magnetron

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 kippenbouten zout peper 1/2 tl paprikapoeder (mild) 1 gele paprika 1 rode paprika 1 grote ui 1 el olie 1 klein teentje knoflook 1/2 blik gepelde tomaten (à nettogewicht ± 4; 00 g) 1/2 el goulashkruiden 3 el yoghurt Kippenbouten verdelen in poten en rugstukken. Vel hier en daar inprikken. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Paprika’s wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. ½ gele en ½ rode paprika achterhouden voor garnering. Rest in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Kip bestrijken met ½ el olie. In schaal van 1½ liter ½ el olie verhitten (100%, ± ½ min.). Ui en paprika stukjes toevoegen en bakken (100%, 3 - 4 min.). Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kip erop leggen. Tomaten met sap erover schenken. Goulashkruiden erover strooien. In magnetron gaar laten worden (100%, 14 - 16 min.). Intussen 2 borden voorverwarmen. Rest van paprika’s in ruitvormige stukjes snijden. Op bord leggen. Kipschotel uit magnetron nemen. Paprikaruitjes gaar koken (100%, ± 2 min.). Over warme borden verdelen. Kip op borden rangschikken. Yoghurt door tomaten-uimengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. 2 el saus over kip scheppen. Rest van saus overdoen in sauskom. Lekker met rijst en kropsla. voedingswaarde : 400 kcal p.p.

Kip in paprika-tomatensaus uit de magnetron is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Shoarmasalade met stoomgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept