500 g (maïs) kipfilet 250 g champignons 100 g shii-take 4 rode uien 2 tenen knoflook 40 g boter 2 eetl. olijfolie 125 ml witte wijn 125 ml kippenbouillon 1 theel. tijmblaadjes (vers of diepvries) zout en versgemalen peper 4 eetl. crème fraîche eventueel allesbinderVoorbereiding : Snijd de kipfilet in dobbelstenen. Borstel de champignons schoon. Verwijder de taaie stelen van de shii-take. Snijd de paddestoelen in plakjes. Snijd de gepelde uien in ringen. Pel de knoflook.Voorbereiding : Verhit de boter met de olie in een braadpan. Bak de uiringen hierin zacht en glazig. Doe het kippenvlees in de pan en schep het door de uien. Bak alles nog eens 1 minuut. Voeg de witte wijn, de bouillon, tijmblaadjes, knoflook uit de knijper en een beetje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het toegevoegde vocht aan de kook en temper de hittebron. Laat alles op een laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Voeg na 20 minuten de paddestoelen toe en roer ze door het vlees. Roer als het gerecht klaar is de crème fraîche erdoor. Bind voor een iets dikkere saus het braadvocht met allesbinder. Suggestie: Eet hier bijvoorbeeld rijst of pasta bij en broccoli. Wijnadvies: Zet hier gerust een lichte Chianti in. Of een goed gerijpte Rioja. Of kies voor een licht type Bordeaux en zelfs een dik in het fruit zittende Beaujolais. Serveer ze een tikje koel, bijvoorbeeld bij 15°C. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 43 g vet: 24 g koolhydraten: 8 g kcal (kj): 420 (1764) -