Kip op chinese wijze

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 gm kipfilet 4 lente-uien met loof 2 gesnipperde lookteentjes 100 gm cashewnoten 1 blikje waterkastanjes of bamboescheuten 1 vers gemalen peper zout 1 plantaardige olie om te bakken ----BENODIGDHEDEN SAUS---- 6 eetlepels kippen-bouillon 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels sake of droge sherry 2 koffielepels blonde rietsuiker 1 eetlepel maïszetmeel Roer al de ingrediënten voor de saus mooi glad en zet in de koelkast. Verhit de olie in de wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip een viertal minuten al roerend kleuren. Meng met de gesnipperde lente-uien met het groene loof, de lookteentjes, cashewnoten en de uitgelekte waterkastanjes of bamboescheuten. Overgiet met de saus en laat al omscheppend nog een minuutje doorbakken. Serveer met rijst natuurlijk.

Kip op chinese wijze is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept