4 kipfilets, 130 g elk 2 eetlepels mosterd 3 sjalotten 200 ml cider, brut provençaalse kruiden 400 g aardappelen 400 g appels, type reinette 4 koffielepels boter peterselie peper en zoutVoorbereiding Smeer de kipfilets in met de mosterd. Braad het vlees in een kleefvrije pan of gebruik een bakvel. Leg de kipfilets, eens goudbruin gebakken, op een bord. Fruit de gesnipperde sjalotten in dezelfde pan totdat ze glazig zijn. Voeg de kipfilets en het opgevangen vocht toe. Voeg vervolgens de cider en de Provençaalse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat gedurende 40 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in
4. Laat ze gedurende 20 minuten koken. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bak ze vervolgens in de boter. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de appels toe. Bestrooi met de peterselie. Dien warm op samen met de gekookte aardappelen.