350 g kippenlevertjes zout peper 1 el mosterd 1 kleine appel 1 dl cider* 1 takje peterselie 2 el boter of margarine 1 el zilveruitjes 1 el calvados (appelbrandewijn) * In plaats van cider kunt u ook ongezoet appelsap nemen. Levertjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Met scherp mesje witte deeltjes verwijderen. Grote kippenlevertjes halveren. Bestrooien met zout en peper. Inwrijven met mosterd. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In steelpan cider verwarmen. Appelschijfjes ± 5 min. tegen de kook aan houden. Uit pan scheppen. Cider bewaren. In kopje peterselie fijnknippen. Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter smelten. Levertjes ± 10 min. zachtjes bakken. Toevoegen: zilveruitjes, ½ dl cider en Calvados. ± 2 min. koken. Appel erdoor scheppen. Overdoen in warme schaal. Peterselie erover strooien. Lekker met rode kool en aardappelpuree.