Kippelevertjes met appel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

350 g kippenlevertjes zout peper 1 el mosterd 1 kleine appel 1 dl cider* 1 takje peterselie 2 el boter of margarine 1 el zilveruitjes 1 el calvados (appelbrandewijn) * In plaats van cider kunt u ook ongezoet appelsap nemen. Levertjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Met scherp mesje witte deeltjes verwijderen. Grote kippenlevertjes halveren. Bestrooien met zout en peper. Inwrijven met mosterd. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In steelpan cider verwarmen. Appelschijfjes ± 5 min. tegen de kook aan houden. Uit pan scheppen. Cider bewaren. In kopje peterselie fijnknippen. Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter smelten. Levertjes ± 10 min. zachtjes bakken. Toevoegen: zilveruitjes, ½ dl cider en Calvados. ± 2 min. koken. Appel erdoor scheppen. Overdoen in warme schaal. Peterselie erover strooien. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Kippelevertjes met appel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Vlaamse Kippelevertjes
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Salade Met Kippelevertjes
10-20 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Kippelevertjes Met Nasi
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippelevertjes Met Spekjes En Uitjes
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept