1 kippenbout 1 gemberpoeder ----SAUS---- 1 kleine ui 1 teentje knoflook 10 gm boter 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 eetlepel gemberstroop 1/2 eetlepel azijn 1 deciliter kippenbouillon (blokje) 1/2 eetlepel maizena 1 zout 1 peper Maak het vel van de kippenbout voorzichtig los, wrijf het kippenvlees in met gemberpoeder en trek het vel weer eroverheen. Prik het vel met een houten prikker op diverse plaatsen in, leg de bout in een magnetronschaaltje en zet de kip weg tot nader gebruik. Hak voor de saus ui en knoflook zeer fijn. Smelt de boter in een schaaltje in de magnetron op de hoogste stand. Schep ui en knoflook door de boter en fruit dit mengsel 2 a 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer vervolgens tomatenpuree, gemberstroop, azijn en bouillon erdoor en breng het mengsel aan de kook in de magnetron op de hoogste stand. Roer intussen de ma‹zena met 2 eetlepels water tot een glad mengsel en roer dit door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat deze afgedekt staan tot nader gebruik. Verwarm de grill 5 minuten voor en zet het schaaltje met de kip op het hoge rooster of op het rooster in de 1e of 2e richel van boven in de combinatie-magnetron. Bak de kip op de combinatie grill en magnetron op 70% van het vermogen in 7 a 9 minuten goudbruin. Warm de saus eventueel kort door en giet wat saus over de kip. Serveer het gerecht met rijst, waardoor walnoten en amandelen zijn geroerd.