6 perssinaasappels 2 theelepels tijm 2 theelepels bouillonpoeder 2 kalkoenfilets 1 eetlepel scherpe dijonmosterd (grey poupon) zout peper 2 eetlepels aardappelmeel 4 sprietjes bieslook Sinaasappels uitpersen en het sap in een pan doen. Tijm en bouillonpoeder toevoegen. Kalkoenfilets inwrijven met mosterd, zout en peper. Sinaasappelsap aan de kook brengen. Kalkoenfilets erin leggen en in ca. 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen vier borden voorverwarmen. Op een plank kalkoenfilets schuin in plakjes snijden en op de warme borden leggen. Warmhouden. Intussen het pocheervocht ca. 3 minuten zachtjes laten inkoken. In een kopje aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje roeren. Al roerende aan pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot een glad gebonden saus. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met broccoli en aardappelpuree. voedingswaarde : 225 kcal p.p.
Gepocheerde kalkoenfilet met kruidige sinaasappelsaus is een recept van De Virtuele Keuken