Marokkaanse kipschotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

30 g gedroogde abrikozen 75 g kipfilet zout, peper, gemalen komijn 1 kleine ui 15 g gepelde amandelen 10 g margarine 1/2 tl. kaneel 1/2 tl. gemberpoeder 1 dl. kippebouillon (blokje) peterselie
Voorbereiding
: Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Overgiet ze met kokend water en laat ze ± 45 min. weken. Snij de kipfilet in dobbelsteentjes en bestrooi het vlees met zout, peper en komijn. Wrijf de kruiden goed in het vlees en laat het geheel ± 15 min. intrekken. Pel de ui en snij deze in grove stukken. Bak de amandelen in een droge koekepan onder voortdurend omscheppen mooi bruin. Laat de amandelen afkoelen. Verhit de margarine en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Voeg de ui toe en laat deze ± 2 min. meesudderen. Bestrooi het vleesmengsel met de kaneel en de gemberpoeder en roer alles goed door elkaar. Voeg de uitgelekte abrikozen toe en schenk de bouillon erbij. Breng de vloeistof aan de kook en laat het geheel 10 min. sudderen met de deksel op de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er vlak voor het opdienen de amandelen en de fijngehakte peterselie over. Serveren met: 1 groente lepel (zilvervlies) rijst (90 kcal) Komkommersalade (10 kcal) Toe: 1 schaaltje magere yoghurt met 1 el. honing (90 kcal) Totaal van dit menu: 560 kcal

Marokkaanse kipschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hete kipschotel
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel met satésaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept