30 g gedroogde abrikozen 75 g kipfilet zout, peper, gemalen komijn 1 kleine ui 15 g gepelde amandelen 10 g margarine 1/2 tl. kaneel 1/2 tl. gemberpoeder 1 dl. kippebouillon (blokje) peterselieVoorbereiding : Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Overgiet ze met kokend water en laat ze ± 45 min. weken. Snij de kipfilet in dobbelsteentjes en bestrooi het vlees met zout, peper en komijn. Wrijf de kruiden goed in het vlees en laat het geheel ± 15 min. intrekken. Pel de ui en snij deze in grove stukken. Bak de amandelen in een droge koekepan onder voortdurend omscheppen mooi bruin. Laat de amandelen afkoelen. Verhit de margarine en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Voeg de ui toe en laat deze ± 2 min. meesudderen. Bestrooi het vleesmengsel met de kaneel en de gemberpoeder en roer alles goed door elkaar. Voeg de uitgelekte abrikozen toe en schenk de bouillon erbij. Breng de vloeistof aan de kook en laat het geheel 10 min. sudderen met de deksel op de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er vlak voor het opdienen de amandelen en de fijngehakte peterselie over. Serveren met: 1 groente lepel (zilvervlies) rijst (90 kcal) Komkommersalade (10 kcal) Toe: 1 schaaltje magere yoghurt met 1 el. honing (90 kcal) Totaal van dit menu: 560 kcal