1 citroen 450 g kipfilet, in dunne reepjes 1 eiwit, losgeklopt 1 el maïzena 4 el olie 100 ml kippenbouillon (van tablet) 1 el lichte sojasaus 1/2 eetlepel droge sherry 1/2 theelepel chilipoeder 1 bosuitje, in schuine ringetjes Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. In kom kip met losgeklopte eiwit, ½ el maïzena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 min. laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 min. roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 min. verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.