Ning meng ji (citroenkip)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 citroen 450 g kipfilet, in dunne reepjes 1 eiwit, losgeklopt 1 el maïzena 4 el olie 100 ml kippenbouillon (van tablet) 1 el lichte sojasaus 1/2 eetlepel droge sherry 1/2 theelepel chilipoeder 1 bosuitje, in schuine ringetjes Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. In kom kip met losgeklopte eiwit, ½ el maïzena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 min. laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 min. roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 min. verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.

Ning meng ji (citroenkip) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geitenkaastosti Met Tijmhoning
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti Met Tijmhoning
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Geitenkaas Met Honing
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Spek En Honing
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept