Roergebakken kipfilet met tomaat en olijven

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 1 knoflookteentje 10 zwarte olijven zonder pit 3 gedroogde tomaten op olie 12 kerstomaatjes 200 gm kipfilet 25 gm boter 1 eetlepel (zonnebloem)olie 1 (versgemalen) peper 1 flesje maggi vloeibare bouillon it; aliaanse kruiden 3 eetlepels rode pesto 1/8 liter slagroom 2 eetlepels gesnipperde basilicum
Voorbereiding
: Snipper de gepelde ui en hak het knoflookteentje fijn. Snijd de olijven en de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes. Snijd de schoongemaakte kerstomaatjes in vieren. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter en de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi ze met peper en roer 2 kneepjes Vloeibare Bouillon erdoor. Voeg de ui en knoflook toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de gedroogde tomaat, de pesto en de slagroom erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Afwerking: Voeg de kerstomaatjes toe en warm die kort mee. Roer de olijven erdoor en breng het gerecht eventueel nog op smaak met peper en Vloeibare Bouillon. Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover. Lekker pasta en broccoli of een (waterkers)salade.

Roergebakken kipfilet met tomaat en olijven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept