1 ui 1 knoflookteentje 10 zwarte olijven zonder pit 3 gedroogde tomaten op olie 12 kerstomaatjes 200 gm kipfilet 25 gm boter 1 eetlepel (zonnebloem)olie 1 (versgemalen) peper 1 flesje maggi vloeibare bouillon it; aliaanse kruiden 3 eetlepels rode pesto 1/8 liter slagroom 2 eetlepels gesnipperde basilicumVoorbereiding : Snipper de gepelde ui en hak het knoflookteentje fijn. Snijd de olijven en de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes. Snijd de schoongemaakte kerstomaatjes in vieren. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter en de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi ze met peper en roer 2 kneepjes Vloeibare Bouillon erdoor. Voeg de ui en knoflook toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de gedroogde tomaat, de pesto en de slagroom erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Afwerking: Voeg de kerstomaatjes toe en warm die kort mee. Roer de olijven erdoor en breng het gerecht eventueel nog op smaak met peper en Vloeibare Bouillon. Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover. Lekker pasta en broccoli of een (waterkers)salade.
Roergebakken kipfilet met tomaat en olijven is een recept van De Virtuele Keuken