- Was en snijd de paprika's in reepjes.
- Snijd de visfilet in 8 gelijke stukjes.
- Snijd de kipfilet in 12 gelijke platte reepjes.
- Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170?C.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Af gieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan .
- Zeef de bloem en schep er de eieren en 2 1/4 dl ijskoud water door. Schep niet te lang door want er moet nog wat bloem te zien blijven, het beslag moet er als het ware een beetje slordig uitzien.
- Haal telkens een paar broccoliroosjes, paprikareepjes, visblokjes en kipfiletreepjes door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
- Leg de tempura eventueel op servetjes op borden. Geef de oestersaus of de sweet chilisaus en de warme rijst er apart bij. "},"recipeYield":"4 "}