- Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
- Meng de kipfilet met de kruidenpasta en 2 eetlepels olie. Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Kort laten trekken.
- Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de groenten.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gemarineerde groenten ca. 5 minuten. Schep dan de rijst en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Rooster ondertussen de kipspiesjes op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Snijd of knip de basilicum in smalle reepjes.
- Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen, leg de kipspiesjes ernaast en strooi de basilicumreepjes er royaal over. "},"recipeYield":"4 "}