6 eetlepels japanse sojasaus (kikkoman) 3 eetlepels droge sherry 6 eetlepels sake 2 eetlepels fijne suiker 600 gm kipfilet 4 bosuitjes 1 groene paprika 1 citroen 1 (versgemalen) peper 1 scherpe mosterd (grey poupon) 1 houten satéstokjesVoorbereiding : In een pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot een stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2,5 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca 2,5 cm snijden. Citroen wassen en in partjes snijden. Aan elk stokje drie stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.Voorbereiding : Spiesen met marinade bestrijken en op de barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met een koud (Jappans) biertje.