Yakitori

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 eetlepels japanse sojasaus (kikkoman) 3 eetlepels droge sherry 6 eetlepels sake 2 eetlepels fijne suiker 600 gm kipfilet 4 bosuitjes 1 groene paprika 1 citroen 1 (versgemalen) peper 1 scherpe mosterd (grey poupon) 1 houten satéstokjes
Voorbereiding
: In een pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot een stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2,5 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca 2,5 cm snijden. Citroen wassen en in partjes snijden. Aan elk stokje drie stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Voorbereiding
: Spiesen met marinade bestrijken en op de barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met een koud (Jappans) biertje.

Yakitori is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept