150 gm aardappelen 2 panklare kippevleugeltjes 1 bloem 1 uitje 15 gm boter 2 eetlepel(s) droge witte wijn 1 kerriepoeder 1 zout 1 peper 2 shii takes fijngehakt 3 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) room 1 takje peterselie fijngehaktVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 13 minuten Boen de aardappelen onder koud stromend water schoon, prik ze met een vork op enkele plaatsen in, leg ze op een bord en plaats dit 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer de aardappelen halverwege de bereidingstijd om. Snijd de kippevleugeltjes op de aanhechtingsplaats in met een scherp mesje en wentel ze licht door de bloem. Snipper de ui boven een magnetronschaal, doe de boter erbij en fruit de ui l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Leg de kippevleugeltjes erbij, sprenkel de wijn erover en strooi wat kerriepoeder en zout en peper erover. Plaats de schaal 7 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe halverwege de bereidingstijd de paddestoelen, olie en room erbij en wentel de kippevleugeltjes door het mengsel. Pel intussen de aardappelen, snijd ze in plakken met een dikte van 1/2 cm en leg ze naast elkaar op een bord. Leg de vleugeltjes op de aardappelen en verdeel de saus erover. Bestrooi het gerecht tot slot met gehakte peterselie. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1