1 kg kippenvleugeltjes 100 gm boter 20 gm vers geraspte gember 1 knoflookteentje 1 pikant pepertje 1 geraspte citroenschil 1 citroensap 6 eetlepel(s) sojasaus 2 stengels soepprei 1 bos jonge wortelen 150 gm sojascheuten 1 vers gemalen peper Meng de gesnipperde look met het ontpitte en kleingehakte pepertje, wat geraspte citroenschil, citroensap naar smaak en de sojasaus. Marineer daarin gedurende een half uurtje de kippenvleugeltjes. Snij de prei in rondjes en de schoongemaakte wortelen in dunne plakjes. Verhit de boter in een hoge braadpan en laat daarin het gevogelte met de marinade een paar minuten bakken. Geregeld omscheppen. Voeg er de uien, wortelen en sojascheuten bij en laat kort meebakken, want ze moeten mooi krokant blijven. Breng op smaak met sojasaus, vers gemalen peper en zout. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
9.0
5.2002 :Fingerprint : 26450884,459710893,Kalorio
Kippenvleugeltjes op indonesische wijze is een recept van De Virtuele Keuken