600 gram kipfilet 4 eetlepels maïsolie 1 fijngesneden ui 1/4 rode paprika (in blokjes gesneden) 1/4 groene paprika (in blokjes gesneden) 1/4 gele paprika (in blokjes gesneden) 2 stengels bleekselderij 2 fijngesneden bosuitjes 1 fijngesneden teentje knoflook 3 eetlepels gehakte peterselie 100 gram cashewnoten 2 eetlepels chilisaus 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel japanse sojasaus versgemalen peper zout 400 gram warme gekookte rijstVoorbereiding : Snijd de kipfilet in reepjes en verhit de maïsolie in een wok. Voeg de helft van de kipreepjes toe als de olie licht begint te walmen en bak deze reepjes om en om krokant. Schep de reepjes hierna uit de pan en houd deze warm. Bak nu de andere helft van de reepjes en voeg deze dan toe aan de eerste helft. Houd alle reepjes warm. Roerbak vervolgens in het overgebleven braadvet de groenten om en om op een hoog vuur. Doe er de chilisaus, de gembersiroop en de sojasaus bij en laat een en ander even doorkoken. Voeg nu de kipreepjes en de gekookte rijst erbij en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg tot slot de cashewnoten toe en serveer direct.
Kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashewnoten is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam