Ajam ketjap (kip in ketjapsaus)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 3 tenen knoflook 4 tomaten 1 rode peper 1 groene peper 4 eetlepels boter 1 kg kip (in delen) 2 eetlepels gembersiroop 100 ml ketjap 1 mespunt kruidnagelpoeder 1 zout Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan. Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat. Leg de kipdelen in de saus. Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout.

Ajam ketjap (kip in ketjapsaus) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept
Saté van rundergehakt
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet in honing-ketjapsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaucijzen in ketjapsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept