Kipkerrie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gram rijst 250 gram in blokjes gesneden kipfilet wat peper en zout 20 gram boter 2 theelepels kerriepoeder 1 pakje monchou (100 gram) 2 dl kippenbouillon 1 theelepel suiker 3 bosuitjes
Voorbereiding
: Bestrooi de kipfilet met wat peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak hierin de kipfilet gedurende 1 minuut. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nóg 1 minuutje. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee. Snijd de MonChou in blokjes en voeg deze toe aan de kipfilet en bosui. Blijf roeren tot de MonChou gaat smelten. Voeg nu de kippenbouillon en de suiker toe. Roer een en ander tot er een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Warm de saus hierna nog even door (de saus moet wel redelijk vloeibaar blijven). Serveer de saus samen met de rijst.

Kipkerrie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goudeerlijk broodje kipkerrie
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Exotische kipkerrie
30 min-
Bekijk recept
Kipkerrie-aardappelgebakjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkerrie in bladerdeeg
75 min
Bekijk recept

Goudeerlijk broodje kipkerrie
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Exotische kipkerrie
30 min-
Bekijk recept
Kipkerrie-aardappelgebakjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkerrie in bladerdeeg
75 min
Bekijk recept