1 pakje conimex mix voor indiase aardappels; chotel 350 g kipfilet 500 g geschrapte jonge worteltjes 1 prei 8 eetlepels (dikke) yoghurt 400 g aardappelen 1 pakje (200 ml) conimex romige kokosmelk conimex wok olieVoorbereiding Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met de kipfiletblokjes. Houd kleine worteltjes heel en snijd grotere in de lengte in vieren. Was en snijd de prei in smalle ringen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1.5 cm. Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, aardappelblokjes en worteltjes 5 minuten. Wok
0.75 van de prei daarna 3 minuten mee. (De rest wordt op het laatst toegevoegd). Roer de kokosmelk,
0.25 l water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het in ca. 15 minuten gaar worden. Verdeel de Indiase Aardappelschotel met Kip over 4 kommen of borden, schep de yoghurt erbij en strooi de rest van de prei erover. Bevat per portie: Energie 442 kcal Eiwitten 27 g Vet 22 g Koolhydraten 33 g Prijs per persoon: ca. € 1,80 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt is een recept van De Virtuele Keuken