Stoofschotel van kip met mosterd

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eetl. olijfolie 4 kippenbouten zout en versgemalen peper 1 ui 2 preien 1 teentje knoflook 250 g champignons 3 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot) 2 dl kookroom 1 eetl. mosterd 2 eetl. citroensap
Voorbereiding
: Verwarm de oven op 180ºC. Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak de kippenbouten rondom aan. Bestrooi ze met peper en zout en schep ze in een braadslee voor de oven. Pel de ui en snijd deze met de prei in ringen. Voeg ze bij de kip met het geperste teentje knoflook en de rest van de olie. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze en voeg ze bij de kip, ui en prei met de kippenbouillon, kookroom, mosterd en citroensap.
Voorbereiding
: Zet het gerecht 1 uur afgedekt midden in de oven. Het laatste half uur onafgedekt zodat de saus iets kan indikken. Suggestie: Lekker met rijst of gekookte aardappelen en sperziebonen. Variatie: • Voeg eens 1 eetl. gehakte dragon (vers of diepvries) bij dit gerecht. • Mosterd gecombineerd met 1 eetl. honing en 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) is ook heel lekker. Wijnadvies: Chardonnay is bij deze stoofschotel een uitstekende keuze. Neem een Mcon-Villages. Een goed alternatief is de Italiaanse Pinot Grigio (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 47 g vet: 37 g koolhydraten: 6 g kcal (kj): 545 (2289)

Stoofschotel van kip met mosterd is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept