16 kippenboutjes 4 grof gesneden sjalotten 1 pakje boemboe ajam smoor (100 gram) 1 theelepel gembersiroop 2 1/2 deciliter water 200 gram sperzieboontjes 150 gram taugé 200 gram grof gesneden witte kool 1 in reepjes gesneden rode paprika zout en versgemalen peper 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels bakolieVoorbereiding : Kruid de kippenboutjes met wat peper en zout en paprikapoeder en bak ze in een stoofpan in olie aan alle kanten goudbruin en krokant. Voeg vervolgens de gesneden sjalotjes en de reepjes paprika toe en laat een en ander even meebakken. Voeg er nu de sperzieboontjes en de boemboe bij. Giet tevens het water bij en breng het geheel aan de kook. Laat de boutjes op een niet te hoog vuur met het deksel op de pan pakweg 25 minuten stoven. Voeg er nu de taugé, de witte kool, de gembersiroop en naar smaak nog wat peper en zout aan toe en laat alles nog even doorkoken. Serveer er witte rijst bij.
Gestoofde kippenboutjes op indonesische wijze is een recept van De Virtuele Keuken