1 hele kip van ca. 1 kg 7 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 plak laos van ca. 3 cm 1 plak gember van ca. 3 cm 1 plak kunyit van ca. 2 cm 3 theelepel ketumbar 1 1/2 theelepel jinten 1/2 kokosnoot 4 eetlepels plantaardige olie 3 daun salam 2 stengels sereh 1 theelepel suiker 1 zout Keukenmateriaal: snijplank keukenmes kokosrasp kapmes pan houten spatelVoorbereiding : Maak de kip schoon en verdeel haar in stukjes. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de laos, gember en kunjit dun. Maal dit alles in de cobek of de blender met ketumbar en jinten tot een pasta. Rasp de kokos en trek met 2 kopjes lauw water de santen eruit. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kruidenpasta goudbruin. Doe de stukjes kip, de sereh en de daun salam erbij en sauteer dit circa 5 minuten. Voeg de santen, de suiker en zout naar smaak toe. Laat de kip op laag vuur in circa 35 minuten gaar worden.