75 g kipfilet 1 el ketjap 1 el sherry 1/2 theelepel gemberpoeder 10 g boter of margarine 1 tl maïzena 1 dl kippenbouillon (poeder of tablet) zout en peper 20 g walnotenVoorbereiding : Snij de kipfilet in dunne reepjes. Leg de kip in een schaal en voeg de ketjap, sherry en gemberpoeder toe. Meng het geheel goed door elkaar, dek het af en laat het ca. 1 uur marineren. Verhit de boter en roerbak de kipreepjes tot ze rondom bruin zijn. Voeg de maïzena en de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Stoof ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Hak de walnoten fijn en strooi ze over het vlees. Serveren met: 100 g gekookte mie en 200 g broccoli (135 kcal) Vooraf: 1 bordje kerriesoep uit een pakje (60 kcal) Totaal van dit menu: 550 kcal