Roergebakken kip met walnoten

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

75 g kipfilet 1 el ketjap 1 el sherry 1/2 theelepel gemberpoeder 10 g boter of margarine 1 tl maïzena 1 dl kippenbouillon (poeder of tablet) zout en peper 20 g walnoten
Voorbereiding
: Snij de kipfilet in dunne reepjes. Leg de kip in een schaal en voeg de ketjap, sherry en gemberpoeder toe. Meng het geheel goed door elkaar, dek het af en laat het ca. 1 uur marineren. Verhit de boter en roerbak de kipreepjes tot ze rondom bruin zijn. Voeg de maïzena en de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Stoof ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Hak de walnoten fijn en strooi ze over het vlees. Serveren met: 100 g gekookte mie en 200 g broccoli (135 kcal) Vooraf: 1 bordje kerriesoep uit een pakje (60 kcal) Totaal van dit menu: 550 kcal

Roergebakken kip met walnoten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept