1 hele kip van circa 1 kg 7 sjalotjes 2 teentjes teentjes knoflook 10 rawits 2 rode lomboks 1 stukje gember van ca. 4 cm 1 stukje kunyit van ca. 3 cm 6 kemirinootjes 1 stengel sereh 1/2 kokosnoot 2 takjes kemangi (basilicum) 2 daun pandan 4 eetlepels plantaardige olie 1 zout Keukenmateriaal: snijplank keukenmes houten spatel bananenblad kokosrasper cobek of keukenblender houtskool bamboestokken en een houtskoolgrill of een stomer en een grill of een wajanVoorbereiding : Maak de kip schoon en snijd deze in kleine stukjes. Pel de sjalotjes en de knoflook. Maak de lomboks en de rawits schoon. Schil de gember en de kunyit. Maal dit alles met de kemiries in de cobek of de blender tot een pasta. Knip het bovenste deel van de sereh en knip de stengel in stukjes. Rasp de kokos en trek met 1 kopje lauw water de santen eruit (met 2 kopjes lauw water als u dit gerecht in een pan bereidt). Vermeng de kruidenpasta met de stukjes kip, de santen, de daun kemangi, de sereh, de daun pandan en de olie. Voeg zout naar smaak toe.Voorbereiding a Bedek de binnenwanden van de bamboestok met bananenblad en vul deze met de stukjes kip. Gril ze op de houtskool grill.Voorbereiding b Verpak de stukjes kip in stukjes bananenblad. Stoom ze in circa 20 minuten halfgaar. Rooster daarna beide kanten 5 minuten op de grill.Voorbereiding c Verhit de olie in een pan en sauteer de stukjes kip zonder de santen circa 15 minuten. Voeg de santen toe en laat alles op laag vuur gaarstoven.