--- voor de saus: ---- 1 hele kip van ca. 1 kg 5 sjalotjes 3 teentjes knoflook ---- voor de marinade: ---- 4 rode lomboks 1 tomaat 1 theelepel trasi 10 rawits 2 theelepels limoensap 7 sjalotjes 7 teentjes knoflook 1 stukje kencur van ca. 2 1/2 cm 1 stukje laos van ca. 4 cm 2 stukjes kunyit van ca. 4 cm 2 stengels sereh 8 kemirinootjes 3 eetlepels gesmolten palmsuiker 3 eetlepels plantaardige olie 3 daun salam cobek 1 zout 1 wok 1 keukenmes 1 grote pan 1 keukenblender 1 snijplank 1 zout houten spatelsVoorbereiding : Maak de kip schoon en snijd deze aan de buikzijde doormidden over de lengte. Maak de rawits schoon. Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de kencur, de laos en de kunyit. Knip het bovenste deel van de sereh en knip de stengel in kleine stukjes. Maak in de cobek of de blender een pasta van dit alles met de kemirinootjes en de palmsuiker. Verhit de olie in de wajan en fruit de pasta met de daun salam. Laat hem afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de kip van binnen en van buiten in met de pasta. Leg haar op een rooster en schuif deze boven een braadslee in de oven. Rooster de kip in circa 1 uur gaar; keer haar regelmatig. Verwijder het kippevel, neem het vlees van het karkas en snijd het in fijne reepjes. Pel voor de saus de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks schoon; snijd ze fijn. Maak de trasi fijn en snijd de tomaat in smalle partjes. Verhit een beetje olie in de wajan en fruit alles circa 5 minuten. Vermeng het kippenvlees met de resterende marinade, de saus en het limoensap en voeg zout naar smaak toe.