2 dikke plakken witbrood (bijv. pain de cam; pagne) 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, gepeld 2 little gem (kleine slakropjes) 1 gerookte kipfilet 50 g grano padano (stukje), grofgeraspt 6 eetlepels caesar dressing keukenmachine Bereiden Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot grof kruim malen. In koekenpan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Broodkruim over bodem van pan uitspreiden en al omscheppend goudbruin bakken. Broodkruim op keukenpapier laten afkoelen. Blaadjes van kropjes little gem losmaken. Sla wassen en droogdeppen of drogen in slacentrifuge. Van blaadjes enkele exemplaren apart houden, rest in reepjes snijden. Slablaadjes op grote schaal leggen. Kipfilet in dunne plakjes snijden en met slareepjes en kaas over slablaadjes leggen. Dressing erover sprenkelen en salade bestrooien met broodkruim. Tip: Ook leuk als hapje, geserveerd in de blaadjes little gem. Wijntip: Nouaison Chardonnay Vin de Pays d’Oc Wijncategorie: Lichte, frisse, fruitige witte wijnen