Chicken gumbo

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----Voor de bruine roux:---- 80 gram bloem 75 deciliter plantaardige olie ----Voor de gumbo:---- 1 grote kip in stukken 5 gedroogde spaanse pepers 3 blaadjes laurier 1 1/2 theelepel tijm 4 theelepels zout 1 grof gesnipperde ui 4 uitgeperste teentjes knoflook 300 gm sperziebonen (of okra's) in stukke; n van 2 1/2 cm 2 groene paprika's in blokjes 1 theelepel cayennepeper 1/2 theelepel Tabasco 400 gram rijst Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoor tot een gladde massa. Laat de roux op laag vuur in 30-45 minuten mooi bruin worden, let op dat het niet verbrandt. Leg de kip met de pepers, laurier, tijm en zout in grote soeppan. Schenk er royaal water bij tot de kip onder staat. Breng aan de kook en laat ca. 45 minuten zacht koken. Haal de kip uit de pan en snijd haar iets kleiner. Zeef de bouillon. Doe de roux in de soeppan, voeg de ui en knoflook toe en bak die ca. 10 minuten mee. Roer de sperziebonen en paprika erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de cayennepeper en Tabasco toe en laat ca. 1 uur zacht koken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Roer voor het serveren de kip door de gumbo. Schep op een bord eerst wat rijst en schenk daaromheen de gumbo met kip.

Chicken gumbo is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo met garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gumbo Van Kabeljauw En Flageoletten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept