8 kippenbouten 2 dl sterke oploskoffie (met hazelnotens; maak) 4 eetlepels maïskorrels 1 in blokjes gesneden ui 1/2 rode paprika; in blokjes 1/2 groene paprika; in blokjes 1 in blokjes gesneden tomaat (zonder; zaadjes) 2 eetlepels olijfolie voor de marinade 1 eetlepel suiker 1 teentje uitgeperste knoflook 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels chilisaus 50 gram grof gehakte hazelnoten 1/2 liter kippenbouillon peper zout boter olijfolie om te bakkenVoorbereiding : Maak eerst een marinade van de koffie met de suiker, knoflook, chilisaus, ui en olijfolie. Kruid dan de kippenbouten met peper en zout. Leg de bouten in een ruime schaal en bedek ze met de marinade. Laat dit ongeveer 1 uur afgedekt met plastic folie in de koelkast marineren. Haal hierna de bouten uit de marinade en droog ze zoveel mogelijk af met keukenpapier. Bewaar de marinade. Braad vervolgens de bouten in boter met een scheutje olijfolie tot deze goudbruin zijn. Voeg nu de marinade en de bouillon toe en breng een en ander aan de kook. Laat dit kooksel op een matig vuurtje zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal nu de bouten uit de pan en houd ze warm. Breng de saus aan de kook en voeg de maïs, paprika, tomaat en hazelnoten toe. Breng dit, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Strooi op het laatst de verse peterselie erbij en leg per persoon 2 bouten op een bord en bedek de rest van het bord met de saus. Serveer hier bijvoorbeeld rijst bij.