Chileense kip met koffiesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 kippenbouten 2 dl sterke oploskoffie (met hazelnotens; maak) 4 eetlepels maïskorrels 1 in blokjes gesneden ui 1/2 rode paprika; in blokjes 1/2 groene paprika; in blokjes 1 in blokjes gesneden tomaat (zonder; zaadjes) 2 eetlepels olijfolie voor de marinade 1 eetlepel suiker 1 teentje uitgeperste knoflook 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels chilisaus 50 gram grof gehakte hazelnoten 1/2 liter kippenbouillon peper zout boter olijfolie om te bakken
Voorbereiding
: Maak eerst een marinade van de koffie met de suiker, knoflook, chilisaus, ui en olijfolie. Kruid dan de kippenbouten met peper en zout. Leg de bouten in een ruime schaal en bedek ze met de marinade. Laat dit ongeveer 1 uur afgedekt met plastic folie in de koelkast marineren. Haal hierna de bouten uit de marinade en droog ze zoveel mogelijk af met keukenpapier. Bewaar de marinade. Braad vervolgens de bouten in boter met een scheutje olijfolie tot deze goudbruin zijn. Voeg nu de marinade en de bouillon toe en breng een en ander aan de kook. Laat dit kooksel op een matig vuurtje zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal nu de bouten uit de pan en houd ze warm. Breng de saus aan de kook en voeg de maïs, paprika, tomaat en hazelnoten toe. Breng dit, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Strooi op het laatst de verse peterselie erbij en leg per persoon 2 bouten op een bord en bedek de rest van het bord met de saus. Serveer hier bijvoorbeeld rijst bij.

Chileense kip met koffiesaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frappuccinotaart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Entrecote met abrikozen-koffiesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koffiesaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaans Nougatijs Met Amaretto-koffiesaus
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Chileense mosselschotel à la Maruja
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chileense Goulash ( Porkolt )
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Chileense Stoofschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chileense Varkensfricandeau
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept