500 gram kipfilets 1 teentje knoflook 3 eetlepels sojasaus 3 eetlepels droge sherry 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel suiker 1 zout 1 peper 1 ui 250 gram ananas vers of uit blik 2 eetlepels plantaardige olie 2 theelepel aardappelmeel Snijd de kipfilets in blokjes en pel het knoflook. Pers het knoflook uit boven de blokjes kip, vermeng ze met de sojasaus,de sherry, het gemberpoeder, de suiker en wat zout en peper.Schep alles goed door elkaar en laat de blokjes kip een half uurtje marineren. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de ananas in blokjes. Doe de olie in een ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud en laat hem onafgedekt in 1-2 minuten op de hoogste stand heet worden. Schep de ringen ui erdoor en verwarm ze 2-3 minuten op de hoogste stand. Voeg de blokjes kip zonder de marinade toe. Verwarm alles onafgedekt 8-10 minuten op 70% van het vermogen tot de kip net gaar is. Schep de blokjes tussendoor eenmaal door. Roer tot slot de ananas met de marinade door het gerecht. Roer van het aardappelmeel met wat water een glad papje, roer het papje door het kipgerecht en verwarm het gerecht nog 1-2 minuten op de hoogste stand tot het vocht is gebonden en het gerecht door en door warm is. Serveer er gekookte mie of rijst bij.