4 kippenpoten 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel gemberpoeder versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie 2 uien 200 ml kippenbouillon 2 citroenen 200 gram groene olijven zonder pit Bereiden: Bestrooi de kippenpoten met paprikapoeder, gemberpoeder en peper. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin in 10 minuten. Pel de uien, snijd ze in ringen en voeg ze bij de kip. Boen l citroen met heet water schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Giet de kippenbouillon, Citroenrasp en sap erbij en stoof in een gesloten pan 30 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de olijven toe. Garneer het gerecht met partjes citroen en serveer er couscous bij.Voorbereiding stijd: circa 40 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 25 g, vet 25 g, koolhydraten 5 g, kcal (kj) 345 (1449). Wijnadvies: Geschikte partners zijn Bordeaux Blanc Sec, Entre-Deux- Mers, Bergerac Blanc Sec of de Cépage Sauvignon Blanc (9-ll°C). Bron: Boodschappen 9-200l