Citroenkip met olijven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kippenpoten 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel gemberpoeder versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie 2 uien 200 ml kippenbouillon 2 citroenen 200 gram groene olijven zonder pit Bereiden: Bestrooi de kippenpoten met paprikapoeder, gemberpoeder en peper. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin in 10 minuten. Pel de uien, snijd ze in ringen en voeg ze bij de kip. Boen l citroen met heet water schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Giet de kippenbouillon, Citroenrasp en sap erbij en stoof in een gesloten pan 30 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de olijven toe. Garneer het gerecht met partjes citroen en serveer er couscous bij.
Voorbereiding
stijd: circa 40 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 25 g, vet 25 g, koolhydraten 5 g, kcal (kj) 345 (1449). Wijnadvies: Geschikte partners zijn Bordeaux Blanc Sec, Entre-Deux- Mers, Bergerac Blanc Sec of de Cépage Sauvignon Blanc (9-ll°C). Bron: Boodschappen 9-200l

Citroenkip met olijven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept