2 eendeborstfilets met vel, 1 mespunt ve-tsin 1 1/2 eetlepel maizena 2 eetlepels water 1 zout, witte peper uit de molen 3 eetlepels olie 100 gm witte kool 100 gm bamboescheuten 3 lente-uitjes, in schuine stukken g; esneden 100 deciliter kippebouillon 1 eetlepel maizena 2 eetlepels rijstwijn of zoete sherry 1 eetlepel honing 1 theelepel sesamolie 1 zout, witte peper uit de molen Vries de eendeborsten even aan alvorens u er zeer dunne plakjes van snijdt. Laat het vel eraan, dat wordt van het bakken knapperig. Vermeng de ve-tsin met de ma‹zena en wat zout en peper en wentel de plakjes eend er goed door. Verhit de olie in de wok, doe de helft van de plakjes eend erin en bak ze al omscheppend aan alle kanten bruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en bak de andere helft op dezelfde wijze. Bak in de resterende olie even de lente-uitjes glazig, voeg de reepjes kool toe en laat die slinken. Voeg de bamboescheuten eraan toe en laat ze heet worden. Los de resterende ma‹zena op in een heel klein beetje bouillon en vermeng de rest van de bouillon met de rijstwijn of sherry, de honing en sesamolie. Giet dit over de groenten in de pan en laat het aan de kook komen. Bind met de aangemaakte ma‹zena. Breng de saus op smaak met wat zout en rijkelijk versgemalen peper en leg de stukjes eend in de saus. Laat alles door en door heet worden en dien direct op.
Eendeborst met bamboescheuten en witte kool is een recept van De Virtuele Keuken