1/2 ananas 500 gm kipfilets 100 deciliter arachide-olie 1/2 theelepel sambal oelek 4 eetlepels ketchup 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel gehakte rode en groene paprika 1 stukje fijngehakte stemgember 1 ananasschijf 1 peper, zout Maak de ananas schoon en verwijder het hart met een appelboor. Snijd schijven van ca. 1 cm en verdeel die in 6 partjes. Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken. Spies afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een stokje. Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, wat peper en zout, wentel er de brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren. Braad ze daarna op de barbecue gaar. Maak de saus. Vermeng de ketchup, wijnazijn, paprika en stemgember. Voeg de ananasstukjes bij de saus. Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de spiesjes. Tip: De in stukken gesneden wortelstokken komen in de handel als verse groene gember. Stemgember is gemaakt van de beste stukken, is zeer geurig en niet scherp van smaak.