Exotische gevogeltespiesjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 ananas 500 gm kipfilets 100 deciliter arachide-olie 1/2 theelepel sambal oelek 4 eetlepels ketchup 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel gehakte rode en groene paprika 1 stukje fijngehakte stemgember 1 ananasschijf 1 peper, zout Maak de ananas schoon en verwijder het hart met een appelboor. Snijd schijven van ca. 1 cm en verdeel die in 6 partjes. Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken. Spies afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een stokje. Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, wat peper en zout, wentel er de brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren. Braad ze daarna op de barbecue gaar. Maak de saus. Vermeng de ketchup, wijnazijn, paprika en stemgember. Voeg de ananasstukjes bij de saus. Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de spiesjes. Tip: De in stukken gesneden wortelstokken komen in de handel als verse groene gember. Stemgember is gemaakt van de beste stukken, is zeer geurig en niet scherp van smaak.

Exotische gevogeltespiesjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Exotische Gevogeltespiesjes
10-20 min -
Bekijk recept

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept