225 gm kip 1 eetlepel olie 1 kleine ui 1/2 groene paprika 1 rode lombok 90 gm zoete mais 6 zwarte olijven 12 centiliter slagroom 12 tortilla's Ontvel de kip en hak deze fijn in een keukenmachine of vleesmolen. Hak vervolgens de ui, paprika, lombok en de olijven fijn. Haal bij de lombok wel eerst de zaden eruit. Verhit de olie in een koekepan en voeg de kip, ui en paprika toe. Boven een matig vuur bakken. Ondertussen regelmatig roeren om de stukjes kip uit elkaar te laten vallen. Lomboks, maie, room en zout toevoegen, als de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Aan de kook brengen. Al roerend de room vlug laten inkoken en indikken. Leg 2 tortilla's op een schoom oppervlak, en wel zo dat ze elkaar +/- 5 cm overlappen. Schep een gedeelte van het kipmengsel op de tortilla's, rol ze op en maak ze dicht met cocktailprikkers. De flauta's in een grote koekepan, gevuld met +/- 1 1/4 cm olie, bakken. Laat de tortilla's niet te bruin worden. Laten uitlekken op keukenpapier. Schik de flauta's op borden en garneer ze met zure room, guacamole en tacosaus.
Flauta's (tortilla-rolletjes met pikante vulling) is een recept van De Virtuele Keuken