Gans

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 jonge gans 1 zout, peper 50 gm boter 1 eetlepel bloem 150 deciliter room naar keuze Wrijf de gans in met peper en zout. Steek naar keuze een ajuin in het karkas. Bestrijk de gans met een weinig boter. Braad hem in een warme oven en bedruip regelmatig. Tijdens het braden ligt de gans het meest op borst en dijen. Na ca. 1 uur keert u hem om. Schep het overtollige vet af. Bind de saus met bloem en leng haar eventueel aan met room.

Gans is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept