Aardappel-kaaskoekjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 gm geschilde aardappelen 1 zout, peper 50 gm boter 2 schoongemaakte en kleingesneden ui; en 250 gm grofgeraspte belegen kaas 100 olijf- of zonnebloemolie Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met een pureestamper. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca. 5 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en roer alles goed dooreen. Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes. Verhit de olie in een grote koekepan en bak hierin de aardappel-kaaskoekjes aan weerskanten mooi bruin. Serveer de aardappel-kaaskoekjes warm.

Aardappel-kaaskoekjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi in rijke tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-olijfkoekjes
25 min Snack
Bekijk recept
Twee soorten kaaskoekjes
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept