5 eetlepels olijfolie extra vièrge 2 bloemtortilla's 150 gm boerenkaas 100 gm feta 1 kleine rode ui 1 avocado 1 tomaat 6 zwarte olijven, zonder pit 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngehakte basilicum of peterseli; e 150 gm gemengde (frisee)salade 1 zout, versgemalen peper 100 ml griekse yoghurt 1 theelepel knoflookpuree (potje) Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bestrijk de bloemtortilla's aan 2 kanten met olijfolie en druk elke tortilla in een eenpersoonstaartvorm van circa 12 - 15 cm, zodat een bakje ontstaat. Bak de tortilla's in de oven in circa 10 - 15 minuten knapperig bruin. Snijd intussen de boerenkaas en feta in stukjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de rest van de olijfolie en de basilicum tot een dressing. Schep de friseesalade met de uiringen, avocadoblokjes, tomaatreepjes, olijf en de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de salade in de bloemtortilla's. Roer de Griekse yoghurt met de knoflookpuree en zout en peper naar smaak tot een sousje en schep dit over de salade. Per portie: 4530 kJ / 1080 kcal, 38 g eiwit, 82 g vet, 47 g koolhydraten