1/2 citroen 1 blikje gekoeld croissantdeeg 6 bosuitjes 4 eieren 125 ml slagroom 2 eetlepels pesto 200 gm geraspte belegen kaas 1 zout, versgemalen peper 1 bakje kerstomaatjes Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet een lage taartvorm (doorsnede circa 26 cm) in en bekleedt de vorm met het croissantdeeg, druk de naden goed dicht. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en pesto. Roer de kaas en de uiringetjes erdoor en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de kerstomaatjes erover. Bak de taart in de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met spinaziesalade. Per portie: 2600 kJ / 620 kcal, 25 g eiwit, 45 g vet, 29 g koolhydraten