35 gm boter 50 gm bacon in kleine stukjes 25 gm bloem 1/4 liter melk 150 gm Cheddar kaas, geraspt 1 1/2 theelepel mosterd 1 versgemalen peper 2 eieren, gesplitst extra nodig: 4 soufflépotjes Oven voorverwarmen op 225 gr. C. Soufflépotjes invetten. In koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Bacon in ca. 3 minuten knapperig bakken. Op stukje keukenpapier laten uitlekken. Rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Erdoor roeren: bacon, kaas en mosterd. Op smaak brengen met peper. Eidooiers door kaassaus roeren. Eiwitten stijfkloppen. Kaassaus erdoor spatelen. Mengsel in souffl‚potjes scheppen. In midden van oven souffleetjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.