Cheddar-kaassouffleetjes

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

35 gm boter 50 gm bacon in kleine stukjes 25 gm bloem 1/4 liter melk 150 gm Cheddar kaas, geraspt 1 1/2 theelepel mosterd 1 versgemalen peper 2 eieren, gesplitst extra nodig: 4 soufflépotjes Oven voorverwarmen op 225 gr. C. Soufflépotjes invetten. In koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Bacon in ca. 3 minuten knapperig bakken. Op stukje keukenpapier laten uitlekken. Rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Erdoor roeren: bacon, kaas en mosterd. Op smaak brengen met peper. Eidooiers door kaassaus roeren. Eiwitten stijfkloppen. Kaassaus erdoor spatelen. Mengsel in souffl‚potjes scheppen. In midden van oven souffleetjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Cheddar-kaassouffleetjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffleetjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwitserland: Kaassouffleetjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffleetjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ham-kaassouffleetjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla-tosti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept