50 g boter 250 g gesneden uien 250 g gesneden prei 2 tenen knoflook 3 eetl. bloem 3/4 l vleesbouillon (van tabletten) 1 klein stokbrood of 4 sneetjes brood 100 g geraspte belegen kaasVoorbereiding : Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig. Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten. Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook. Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas. Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep. Variatie: Vervang de geraspte kaas door een dun, rond plakje zachte geitenkaas of door geraspte geitenkaas. Laat de geitenkaas onder de ovengrill smelten. Wijnadvies: Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 12 g vet: 20 g koolhydraten: 30 g kcal (kj): 348 (1462) -