6 eetlepels olijfolie 1 kleine ui,fijngesneden 1 teentje knoflook, geperst 2 theelepels gedroogde oregano 100 ml witte droge wijn 1 pak gezeefde tomaten a 4 dl 1 zout 1 peper 2 eetlepels fijngesneden basilicum 500 gm rijpe verse tomaten,ontveld in stu; kjes 1 (evt een schepje suiker) 750 gm aubergines, in plakken van 1 cm 2 eetlepels bloem 250 gm mozzarella kaas in stukjes 100 gm geraspte parmezaanse kaas verhit 1 el olie en bak hierin de ui,knoflook en oregano 3 a 4 min op zacht vuur. schenk de wijn erbij en verwarm het mengsel tot de wijn helemaal verdampt is. voeg de gezeefde tomaten(evt een schepje suiker) zout peper en basilicum toe en laat het mengsel inkoken tot een dikke saus. roer de verse tomaten erdoor. verwarm de oven voor op 200 gr. bestuif de plakken aubergines licht met bloem en bak ze in 5 el olie lichtbruin.keer de plakken halverwege en laat ze op keukenpapaier uitlekken. bestrooi de plakken met zout en peper. leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal en schenk de saus eroverheen.strooi de blokjes mozzarella en de parmezaanse kaas erover en bak de aubergines 25 -30 min in het midden van de oven tot de kaaslaag is gegratineerd. Serveertips: serveer met ciabatta of foccacia en een lekker glaasje witte of rode wijn