2 eieren 2 el. halfvolle melk 1/2 tl. kerriepoeder zout, peper 2 sjalotten 1/2 paprika 100 g champignons 2 gekookte aardappelen 10 g margarine 100 g hüttenkäse 1 tomaat evt. fijngeknipte bieslookVoorbereiding : Klop in een kom de eieren los met de melk, kerriepoeder, zout en peper. Maak de sjalotten schoon en snipper ze fijn. Was de paprika en snij deze in blokjes. Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Verhit de margarine in een pan en fruit hierin de sjalotten goudgeel. Voeg de paprika en de champignons toe, en bak deze 3 min. mee. Snij de aardappelen in plakjes en bak deze mee met de groenten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de eiermassa toe en roer op matig vuur tot het ei begint te stollen. Schep dan, als de bovenkant nog vochtig is, de Hüttenkäse erdoor en warm nog 2 min. door (niet koken). Was intussen de tomaat en verdeel deze in partjes. Knip de bieslook fijn en bestrooi hiermee het roerei. Garneer met tomaat. Vooraf: 1 bord heldere bloemkoolsoep (55 kcal) Komkommersalade (10 kcal) Totaal van dit menu: 520 kcal
Groente en aardappelomelet met hüttenkäse is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot