2 eieren 75 g versgeraspte parmezaanse kaas versgemalen peper zout 1 eetl. gehakte italiaanse kruiden 3 eetl. bloem 400 g kleine trostomaten, aan de tak 2 eetl. groene pesto 4 eetl. olijfolie 4 kalfsschnitzels (150 g p.st.) 1 citroenVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren in een diep bord los met 1 eetl. lauw water. Meng de kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden erdoor. Verspreid de bloem over een plat bord. Kruis de tomaten in. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met de pesto die gemengd is met 1 eetl. olijfolie.Voorbereiding : Zet de tomaten in het midden van de oven en laat ze 15 minuten garen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Wentel de kalfsschnitzels eerst door de bloem en daarna door het eimengsel. Bak het vlees in 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schuif niet met de schnitzels in de pan zodat de eilaag kan stollen voordat de schnitzels omgedraaid worden. Serveer het vlees op warme borden met een takje trostomaten erbij. Garneer met de citroen die in partjes is gesneden. Suggestie: Lekker met koelverse pasta of mediterrane puree: aardappelpuree met knoflook, lente/bosui en olijfolie. Wijnadvies: Dit gerecht vraagt om een frisse witte of rode wijn met voldoende body maar niet te zwaar: een Soave, een Verdicchio of een Chianti. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 61 g vet: 26 g koolhydraten: 9 g kcal (kj): 514 (2159) -
Kalfsvlees parmigiana met trostomaat is een recept van De Virtuele Keuken