Amandelkoekjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm boter 60 gm witte basterdsuiker 30 gm lichtbruine suiker 1 losgeklopt ei 1 theelepel amandel-essence 100 gm bloem 2 theelepels bakpoeder 30 gm witte amandelen, gemalen 2 eetlepels water 30 witte amandelen (heel) Doe de zachte boter, witte en bruine suiker in een beslagkom en klop het licht en luchtig. Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties en vermeng de helft met de amandel-essence. Doe het bij de boter en klop het nog even stevig door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en werk het met een houten lepel door de boter. Strooi er de gemalen amandelen over en klop nog even stevig door. Het deeg zal nu zo stevig zijn dat u met de handen verder kunt werken. Vorm van het deeg ca. 30 balletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en druk ze met de vlakke hand wat plat. Leg in het midden van elk koekje een amandel. Gebruik de rest van het losgeklopte ei, aangevuld met het water, om de koekjes te bestrijken. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes 12-15 minuten bij een temperatuur van 180 gr. C of gasovenstand

4. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten blik.

Amandelkoekjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Paascake met mangoglazuur en cantuccini
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Paascake met mangoglazuur en cantuccini
20 min Nagerecht
Bekijk recept