Amandelmoppen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

40 gm boter 100 gm eiwit 20 gm bloem 120 gm basterdsuiker 130 gm amandelschaafsel Bekleed een bakplaat voor de magnetron met magnetronfolie en bestrijk dit met boter. Smelt 30 g boter op het fornuis. Doe de eiwitten in een ruime kom en klop ze licht schuimig, niet stijf. Doe de gezeefde bloem, alle suiker, de net gesmolten boter en het amandelschaafsel erbij. Schep met een lepel bergjes van het mengsel op de bakplaat en vorm er ovale koekjes van. Druk deze enigszins plat met een nat gemaakte vork en bak ze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Hebt u de beschikking over een combinatie-magnetron, schakel dan halverwege de bereidingstijd de grill in. Draai de plaat één keer. Laat vervolgens de koekjes afkoelen, leg ze op een schaal en serveer ze. U kunt de koekjes enkele dagen bewaren in een goed afgesloten trommel op een koele, droge plaats.

Amandelmoppen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker