1 blikje ananasschijven op siroop va; n circa 500 g 100 gm basterdsuiker 50 gm boter 2 eieren 1 citroen met een mooie schil 75 gm bloem 75 gm aardappelmeel 1 zakje poedergist 1 zakje vanillesuiker 1 melk 1 enkele bigarreauxVoorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: circa 6 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Laat de plakken ananas uitlekken en leg ze op een doek. Beboter een taartvorm van 24 cm doorsnede en geschikt voor de magnetron, en bestrooi hem aan de binnenkant met ongeveer 1 eetlepel suiker. Doe de overgebleven boter in een kom en roer hem met een houten lepel tot een romige massa, voeg er dan één voor één de 2 eierdooiers aan toe, de resterende suiker, de geraspte schil van de citroen (vergeet niet hem voor gebruik grondig te wassen), en, door een zeef, de bloem en het aardappelmeel, waaraan 1/2 zakje gist en de vanillesuiker zijn toegevoegd. Doe er dan, met kleine hoeveelheden tegelijk, zoveel koude melk bij als nodig is om een mengsel te verkrijgen met de compactheid van aardappelpuree. Klop de eiwitten goed stijf en schep de eiwitsneeuw door het beslag, voorzichtig, zodat het niet inzakt. Leg in het midden van de taartvorm een ananasschijf en leg de overige schijven daar omheen. Giet er het bereide mengsel over, strijk het mooi glad, zet de vorm in de magnetron en bak de taart 6 minuten op de hoogste stand. Draai de taartvorm ongeveer op de helft van de bereidingstijd. Keer, nadat het gebak nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron gestaan heeft, de vorm om op een schaal en versier naar believen met de bigarreaux door ze tussen de ananasschijven of in het midden van de taart te leggen. Laat haar afkoelen en dien haar op.