Appelbeignets

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm bloem 10 gm verse gist 175 ml melk 1 ei 3 gm zout 6 zure appels 1 frituurvet 1 poedersuiker Maak een gistbeslag van bloem, aangemengde gist, 1 dl melk, 1 ei en zout. Verdun het beslag met de rest van de melk en laat het circa 1 uur afgedekt rijzen op een warme, maar niet te hete plek. Boor de klokhuizen uit de appels, schil ze en snijd ze in dikke plakken. Verwarm het vet tot er damp van afkomt. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze snel gaar en bruin. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.

Appelbeignets is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbeignets
30 min Gebak
Bekijk recept
Appelbolletjes
25 min-
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbeignets
30 min Gebak
Bekijk recept
Appelbolletjes
25 min-
Bekijk recept