Rijstevlaai

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 pak witbroodmix 1 dl lauwwarme melk 25 g boter 1 eetl. suiker 1 ei bloem voor de vulling: 100 g dessertrijst 5 dl melk 1 zakje vanillesuiker mespuntje zout 2 eieren 50 g suiker 1 eetl. custardpoeder 50 g boter vlaaivorm ø 28 cm
Voorbereiding
: Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout in een pan met dikke bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custardpoeder door. Roer dit mengsel met de boter door de rijst en laat de massa afkoelen. Kneed van de witbroodmix, de lauwwarme melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190°C.
Voorbereiding
: Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van circa 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel het rijstmengsel over de deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Suggestie: • De vlaai is extra feestelijk als deze wordt bestreken met slagroom die bestrooid wordt met geraspte of geschaafde pure chocolade. Variatie: • Bestrooi de rijstevlaai eens met geroosterde geschaafde amandelen. Wijnadvies: Rijstevlaai heeft een licht zoete smaaktoon. Bepaal de keuze op een muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Rivesaltes of een andere Muscat. Ook een glaasje Monbazillac is niet te versmaden (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 11 g koolhydraten: 47 g kcal (kj): 331 (1391) -

Rijstevlaai is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept