Appel-eierkoek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg goudreinetten 1 eetlepel kaneel 200 gm boter 1 zakje vanillesuiker 200 gm suiker 4 eieren 200 gm meel 1 zakje bakpoeder 1 snufje zout 1 abrikozenjam
Voorbereiding
:Abrikozenjam, met een beetje water verdunnen.Appels schillen en in stukjes snijden. Mengen met kaneel en een eetlepel suiker. Oven voorverwarmen op 175graden, gasstand 2/3 Bakplaat invetten. Eieren kloppen, suiker toevoegen. Boter smelten, en direct toevoegen. Even doormixen, vanillesuiker en zout toevoegen. Meel en bakpoeder zeven, en toevoegen, het geheel tot een deeg mixen, en dit op de bakplaat uitspreiden. De appelstukjes op het deeg leggen, en een beetje aandrukken. Bakken in de oven, op genoemde stand, plusminus een uur. Als het geheel uit de oven komt, met de abrikozenjam bestrijken. Deze kun je compleet af laten koelen, in stukken snijden en dan invriezen. Misschien een idee.

Appel-eierkoek is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozentrifle
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse eierkoek met kiwi en aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Eierkoek met aardbei
5 min -
Bekijk recept
Hartige Eierkoek
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept