Appelnotentaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm boter 100 gm witte basterdsuiker 44 gm citroenrasp 1/2 theelepel zout 1/2 liter melk 1 1/2 liter water 250 gm bloem 1 gm bakpoeder 1/2 plak cake 1200 gm appels (jonagold) 60 gm suiker 20 gm kaneelpoeder 175 gm rozijnen (geweld) 100 gm noten gemengd en ongezouten 200 gm abrikozenjam Vermeng de boter, suiker, citroenrasp, zout, ei, water tot een vrijwel gladde massa en voeg dan de bloem en bakpoeder toe. Kneed dit tot een soepele deegbal en laat het dan 30 minuten in de koelkast rusten. Kneed het dan nogmaals en rol het uit tot een dunne ronde lap van ongeveer 32 cm. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Verkruimel hierboven het plak cake. Schil de appels en haal het klokhuis eruit snijd de appels in stukken vermeng de kaneel, citroenrasp, en rozijnen erdoor. Leg dit alles boven de cake in de springvorm en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar en lichtbruin. Laat hem afkoelen. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de abrikozenjam en zeef dit. Snij de taart in stukken Verdeel over de stukken taart de noten en bestrijk dit met de warme abrikozenjam. Schep over elk stuk warme vanillesaus

Appelnotentaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker