4 plakjes bladerdeeg 100 gm amandelspijs van baukje 3 eetlepels appelsap 2 elstar appels 1 theelepel kaneel 1 eetlepel suiker 1 zakje amandelschaafsel 50 gm koude boter 1 bloem om te bestuiven 1 bakpapierVoorbereiding swijze: oven verwarmen op 180 gr. bladerdeegplakjes ontdooien op met bloem bestoven werkvlak . amandelspijs met appelsap losprakken met een vork. appels schillen en in 4 parten snijden. klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden. deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen. uit elk plakje deeg rond schoteltje een cirkel snijden. rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, deegbodem met vork inprikken. spijs over bodems verdelen deegrand van 1 cm vrijlaten. appelschijfjes over deegcirkels verdelen. amandelschaafsel erover verdelen. bestrooien met kaneel en suiker. boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen. appeltaartjes in midden van oven lichtbruin en gaar bakken in ca 20 min. taartjes lauwwarm opdienen en serveren met een bolletje roomijs Serveertips: wijn: fontanafredda moscato d'asti