Appeltaartjes met amandelspijs

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 plakjes bladerdeeg 100 gm amandelspijs van baukje 3 eetlepels appelsap 2 elstar appels 1 theelepel kaneel 1 eetlepel suiker 1 zakje amandelschaafsel 50 gm koude boter 1 bloem om te bestuiven 1 bakpapier
Voorbereiding
swijze: oven verwarmen op 180 gr. bladerdeegplakjes ontdooien op met bloem bestoven werkvlak . amandelspijs met appelsap losprakken met een vork. appels schillen en in 4 parten snijden. klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden. deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen. uit elk plakje deeg rond schoteltje een cirkel snijden. rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, deegbodem met vork inprikken. spijs over bodems verdelen deegrand van 1 cm vrijlaten. appelschijfjes over deegcirkels verdelen. amandelschaafsel erover verdelen. bestrooien met kaneel en suiker. boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen. appeltaartjes in midden van oven lichtbruin en gaar bakken in ca 20 min. taartjes lauwwarm opdienen en serveren met een bolletje roomijs Serveertips: wijn: fontanafredda moscato d'asti

Appeltaartjes met amandelspijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met abrikozen
15 min Gebak
Bekijk recept

Mini appeltaartjes
Bekijk recept
Appelgebakjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine tarte tatins
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Eenpersoons appel-spijstaartjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept